diumenge, 23 de novembre del 2008

Solitud, capítol final, La davallada




Activitats

1. Quins sentiments creus que dominen la Mila quan inicia "la davallada". Explica també l'última frase del capítol en el context de la novel·la.

Ràbia i sobretot orgull, se'n va i dóna una lliçó a l'Ermità de que a la vida s'ha de tenir cura amb lo que estimes i desitges per sempre, cosa que ell no feia. L'explicació de la violació de la Mila cap en Matíes i el seu sentiment d'indiferència va ser la gota que fa vessar el got.

la història li ensenya que la vida és molt tràgica i també que no s'ha de confiar en tothom, que no tota la gent és bona i que d'ara en endavant la seva VIDA serà molt diferent i canviarà radicalment.


2. Opinió personal sobre la novel·la. Pots desenvolupar qualsevol tema de reflexió que t'hagi pogut suscitar la lectura d'aquesta obra.


Que sempre has de tenir cura i saber el que vols no només tú, sinò la gent que t'envolta. Que quan tu no saps tractar bé el que tens ho perds, que es lo que li passa al ermità, la Mila el que fa es trencar el context històric de l'época i a sobre es veu amb cor de viure sola, i en SOLITUD, s'enva en ment de la lliçó apressa a l'ermita.

2 comentaris:

salvi ha dit...

M'ha agradat que et posis en la pell del Matias per fer-ne un judici de valor. Realment la seva manera d'actuar és lamentable.

Ara bé, en general ho podies haver fet millor, estenent-te més en els teus arguments. A més, ho has acabat fent tot a darrera hora i això també compta (o descompta) en la nota final.

D'altra banda, ets l'alumne que més interès ha posat en la realització tècnica del blog, omplint-lo d'artilugis atractius, com les estadístiques, etc.

NOTA FINAL: Notable 7.

salvi ha dit...

Hola Rafa,

Tal com hem quedat, et comunico la nota del control i la nota de l'avaluació.

CONTROL: 5
BLOG: 7

AVALUACIÓ: Bé-6

Observacions. Ja sé que darrerament has tinguts certs problemes familiars, però cal que de cara a la segona avaluació t'impliquis més en la lectura i tinguis més iniciativa a l'hora de fer les feines encomanades. Pots i has de fer-ho millor, perquè no tot es limita a omplir de "gadgets" el blog... ;-) Ànims!

Ja et comentaré personalment el control.

Bon cap de setmana,
El professor