dilluns, 26 de gener del 2009

Joan Oliver, "Allò que tal vegada...". Exercici de comparació (3)




ACTIVITATS

Què hi diu la Bíblia? Per quins motius Caïm consuma el fraticidi segons les Sagrades escriptures?

Caïm treballava en els cultius de la terra i Abel tenia un remat d'ovelles,Jhavé va rebre un dia una ofrena d'una de les ovelles d'Abel, però en canvi no va aceptar l'ofrena de CaÏm.
Caïm es va indignar tant fins al punt de matar al seu germà.
"Jahvè li va preguntar: on era Abel, i Caïm va contestar que no ho sé, Jhavè li va dir: Sé que l'has matat i que el teu càstig serà que la terra mai més sigui fèrtil, i qui et mati serà venjat 7 vegades."

I què hi diu la versió de Joan Oliver en Allò que tal vegada s'esdevingué? Explica quines són les circumstàncies que impulsen Caïm a matar el seu germà Abel.

A la versió de Joan Oliver es molt diferent l'història, el motiu de la venjança per odi i per una altre part es per amor , per Nara.
Tots dos l'estimaben i Adam que li dona més suport a Abel, li va casar amb ella...
aixó torna boig a Caïm i mata el seu germà, per odi i per una altre part per venjança cap el seu germà.
Jahvè el castiga fent-li fora i el casa amb Nara per que comencin una nova generació, aixo si sempre allunyat de la seva família.
Per la seva banda Adam i Eva continuaren les seves vides amb el seu cometut, continuar procrean vides al món i guanyant-se'n el pà amb el suor de la seva front i el sacrifici diari.

2 comentaris:

salvi ha dit...

A veure, la resposta és correcta, però la redacció i l'ortografia fan esfereir. Sisplau, revisa-ho i mira de corregir almenys les faltes més grosses.

Aplica't en llengua catalana i fixa-t'hi més.

El professor

salvi ha dit...

Els comentaris que t'he fet al control són aplicables al blog: el problema de la redacció i de l'ortografia, principalment.

Després, has de mirar de no endarrerir-te en el blog i portar-ho tot al dia.

Per tant, la nota et queda un 6.

El professor.